‘Wat je van bloed weet’: een indrukwekkende en pijnlijke roman over familieverhoudingen

De verteller van Wat je van bloed weet neemt ons mee in zijn ervaringen in het opgroeien in een gewelddadig gezin. Niemand weet het. Op school is hij net als iedere andere jongen. Hij zit op de hockeyclub, hij wordt verliefd op een meisje genaamd Caro. Maar thuis is het anders. Thuis voelt hij zich machteloos en alleen. Niemand kan het zien of horen, zelfs de buren niet. Deze roman van Philip Huff gaat dieper in op familieverhoudingen en of men zichzelf ooit uit die familieverhoudingen kan bevrijden. Het is Huff’s meest persoonlijke roman tot nu toe.

Meerdere bekende auteurs hadden wat te zeggen over Huff’s nieuwe roman Wat je van bloed weet. Nina Polak zegt: “Een indrukwekkend boek. De pijnlijk kale, rauwe taal van het begin vult zich langzaam met eloquentie, poëzie, levenslust. Huff is onverschrokken tegenover iets afschrikwekkends gaan staan, met zijn hart én ogen open.” Adriaan van Dis schrijft: “Een beklemmende roman over kinderen van kijvende ouders. Of hoe de klotezooi van thuis jonge levens ontwricht. Huff verkent genadeloos hoe een zoon worstelt met zijn woede, leegte en verdriet. Prachtig verwoord – met de blik van een chirurg en een landschapsschilder. Een roman die je lang bijblijft, vooral de innerlijke strijd het anders te doen. Een must voor eenieder die voornemens is zich voort te planten.” En Ierse auteur Joseph O’Neill is ook onder de indruk: “Een meedogenloos, barmhartig en altijd tintelend portret van een gezin verliefd op zelfvernietiging. Een geweldige roman van een onbevreesd eerlijke schrijver.”

Over Philip Huff
Philip Huff is schrijver en regisseur. Hij schrijft onder andere voor NRC Handelsblad, The New York Review of Books en The Paris Review. Meer lezenswaardige boeken van Huff vind je hier.