In ‘Rekenen voor je leven’ worden rekenlessen veranderd in levenslessen

Groep 7 van de Rover Hoepsika-school wil de rekenlessen in hun saai rekenboek vervangen door rekenlessen die over hun eigen leven gaan. De klas spreekt af met hun juf en meester dat ze dit jaar gaan rekenen met vragen die belangrijk zijn voor hun leven. Hoe word je rijk? Hoe win je alle spelletjes? Zijn ijsjes overal en altijd even koud?

Het NRC Handelsblad schrijft over Rekenen voor je leven: “Voor kinderen schrijven én kunst maken: dat kan Van de Vendel. In het grensverleggende Rekenen voor je leven doorbreekt hij conventies en onderstreept zo zijn boodschap.”

Over Edward van de Vendel
Edward van de Vendel groeide op in een onderwijsgezin, want zijn vader was hoofd van een basisschool en zijn moeder was kleuterjuf. Na zijn studie aan de Pedagogische Academie richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede. Vier jaar lang was hij daar directeur totdat hij besloot om weer eens voor de klas te staan en les te geven op een school in De Groeve. Van de Vendel geeft tegenwoordig gastcolleges en lezingen over zijn eigen werk. Hij schrijft gedichten, toneel, jeugdromans en non-fictie. In 1996 verscheen zijn eerste bundel Betrap me en in 1999 ontving hij de Gouden Zoen. Ook zijn eerste jeugdroman De dagen van de bluegrassliefde werd bekroond met de Gouden Zoen. Verder heeft hij nog vele andere prijzen ontvangen voor meerdere boeken. Meer leuke boeken van Edward van de Vendel vind je hier.