‘Bloembad van zee’ is een vluchtelingenroman die je meeneemt op reis door de 20e eeuw

Het is het einde van de vreselijke Spaanse Burgeroorlog. Arts Victor Dalmau en zijn vriendin Roser Bruguera, een pianiste, worden gedwongen om Barcelona te verlaten en naar Frankrijk te vluchten. Zij zijn niet alleen. Samen met ongeveer tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda. Ze gaan naar Chili. In Chili worden ze ontvangen als helden en bouwen een nieuw leven op. Ze worden volwaardige Chilenen. Maar in 1973 gebeurt er iets vreselijks: er breekt een dictatuur uit. Victor en Roser moeten weer vluchten.

Het Parool schrijft: “Zeer indrukwekkend en misschien wel haar meest politieke boek.” NRC Handelsblad zegt over Bloemblad van zee: “Heftige mooi geschreven vluchtelingenroman en tegelijk een ware ode aan de Chileense dichter en politicus Pablo Neruda. Allende op haar best, mooie combinatie van politiek en romantiek.” Margriet schrijft: “Een hartverscheurend verhaal, deels gebaseerd op Allende’s eigen geschiedenis.” En Nouveau: “Prachtige historische roman.”

Over Isabel Allende
Isabel Allende is een bekende Spaanse schrijver en de meest gelezen Spaanstalige schrijver ter wereld. Ze heeft miljoenen exemplaren verkocht. Meer leuke boeken van Isabel Allende vind je hier.