‘Cols’: Iconische foto’s van majestueuze bergen vanuit het perspectief van de wielrenner

Michael Blann, voormalig profrenner en nu professioneel fotograaf, heeft meer dan zestig cols vastgelegd. De foto’s zijn uniek want ze zijn vastgelegd vanuit het perspectief van de wielrenner. Naast foto’s heeft dit boek ook odes aan het klimmen en persoonlijke herinneringen uit de wielrennerwereld, getuigenissen van onder andere Lizzie Armitstead, Romain Bardet, Maurizio Fondriest, Greg LeMond, Bernard Thévenet en Geraint Thomas.

Fietsbeklimmingen.nl schrijft over Cols: “De afwisseling van de prachtige beelden van de cols met de verhalen van oud-profs maken dermate druistig, dat je het liefst morgen de fiets achterop de auto monteert en richting de bergen rijdt.” En Wielerverhaal.com schrijft: “Het moet gezegd: wielerfotograaf Michael Blann heeft geen moeite gespaard om de mooiste fietsbeklimmingen van Europa in beeld te brengen in zijn boek ‘Cols’. ‘Cols’ is dan ook een klepper die je in je boekenkast moet hebben, al was het maar om op een druilerige dag weg te dromen van al het moois dat fietsend Europa te bieden heeft.”

Over Michael Blann
Michael Blann was ooit een profrenner en werkt tegenwoordig als professioneel fotograaf. Hij werkt voor enkele van de beste bureaus en merken ter wereld. Meer leuke boeken van Michael Blann vind je hier.