Actuele Schaatsboeken Top 10

Nergens wordt het schaatsen met zoveel liefde beschreven en besproken als in ons land. Van generatie op generatie wordt de fascinatie voor het ijs doorgegeven en dat heeft ons al vele jaren prachtige schaatshelden en mythische wedstrijden opgeleverd.

Over schaatsen worden, vergeleken met bijvoorbeeld het voetbal of het wielrennen, relatief weinig boeken geschreven, maar degene die de afgelopen jaren verschenen zijn evengoed zeer het lezen waard. Mooi om in de eigen boekenkast te hebben of cadeau te doen aan een echte liefhebber. In ons overzicht tref je zowel boeken over het reguliere wedstrijdschaatsen als de mythische Elfstedentocht.

De populairste en meest gewaardeerde boeken over schaatsen vind je in onze actuele schaatsboeken Top 10. Bekende schrijvers van boeken over schaatsen zijn onder meer Wilfried de Jong, Jeroen Haarsma, Erik Dijkstra en Bert Wagendorp.

Aanraders op dit moment zijn onder meer Keessie van Jeroen Haarsma over Kees Verkerk, die naast zijn dagelijks bestaan als kastelein en campinghouder in 1968 ook de eerste gouden medaille wint op de Olympische Winterspelen. Haast sentimenteel worden we ook van de prachtige boeken over de Elfstedentocht, bijvoorbeeld 8070 dagen wachten op de Elfstedentocht van Jurryt van de Vooren. Maar ook ‘It giet oan’, zei Kroes! van Mark Hilberts is leuk om te lezen.

Onze schaatsboeken Top 10 is samengesteld op basis van de verschillende lijsten van boekhandels als AKO, Bruna en Libris maar ook online winkels als Bol.com en Bookspot.nl. Door de verschillende ranglijsten van al deze boekenwinkels te combineren, bieden we je bij uitstek een weloverwogen en complete lijst met de 10 populairste, bestverkochte en meest aangeraden schaatsboeken van dit moment.

Onze actuele Top 10 Schaatsboeken is als volgt:

  1. Keessie – Jeroen Haarsma
  2. 8070 dagen wachten op de Elfstedentocht – Jurryt van de Vooren
  3. Hoe sterk is de eenzame schaatser. Op zoek naar het mysterie van Hans van Helden – Erik Dijkstra
  4. ‘It giet oan’, zei Kroes! – Mark Hilberts
  5. Top 100 van het Schaatsen – Wilfred Luijckx
  6. IJsmeester, mannen achter de schermen van de Elfstedentocht – Bas Sleeuwenhoek
  7. Bob, anders – Carl Mureau
  8. Een vracht aan titels, 14 seizoenen TVM schaatsploeg – Jan Dijkgraaf
  9. Het Schaats Boek – John van Zuijlen
  10. Ard Schenk, de biografie – Bert Wagendorp, Wybren de Boer en Frans Oosterwijk