De mooiste afgelegen plekken van Nederland in ‘Expeditie Achtertuin’

Twee Nederlandse reisjournalisten, Dirk Wijnand de Jong en Bas van Oort, besluiten om hun eigen land te gaan ontdekken. Ze reizen samen een jaar lang door Nederland en delen inspirerende beelden op Instagram: het strand van Katwijk, de paarse heide op de Posbank, Rotterdamse kades en veel meer. Ze laten zien hoe schitterend Nederland is. Alle mooie foto’s, verhalen en avonturen worden verzameld in een koffietafelboek: Expeditie Achtertuin.

De adembenemende foto’s en mooie verhalen van Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong kan je op Instagram volgen op @expeditieachtertuin. Het boek Expeditie Achtertuin is dan ook een verzameling van alle beelden en avonturen tijdens hun reis door Nederland. Magazine WideOyster schrijft erover: “Tien jaar lang verkenden Dutch WideOyster-medewerkers Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong de wereld totdat ze zich realiseerden dat ze hun eigen land nauwelijks kenden. ‘Expeditie Achtertuin’ was geboren. In vier seizoenen verkenden ze hun eigen land alsof het hun laatste zoektocht was. Door de ogen van echte wereldreizigers ontdekten ze de moerassen, polders en eilanden van Nederland, maar hun grootste ontdekking was de zandwoestijn in Brabant.” En Het Parool: “Expeditie Achtertuin: laten we ons niet vergissen in hoe mooi Nederland is.”

Over Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong
Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong wonen beiden in Leiden en maken reisraportages voor o.a. Algemeen Dagblad, National Geographic Traveler, Lonely Planet en meer. Meer informatie over Expeditie Achtertuin vind je hier.