Renée Ballard 3: Een thriller die je niet weg kan leggen

Het is nooit rustig op oudejaarsavond in Hollywood. LAPD-rechercheur Renée Ballard heeft nachtdienst. Honderden zijn feest aan het vieren en staan met hun geweren in de aanslag voor de traditionele geweersalvo’s. Iedereen telt de laatste seconden van het oude jaar af. Maar Ballard zit verscholen van de kogelregen. Iets nadat het nieuwe jaar begonnen is, krijgt Ballard te horen dat de eigenaar van een autowerkplaats overleden is door een kogel. Maar was het per ongeluk of opzettelijk? Ballard denkt dat er opzet in het spel is. Daarnaast stelt ze vast dat deze moord in het lijst komt te staan van een andere onopgeloste moord, een zaak die ooit werd behandeld door rechercheur Harry Bosch. De twee rechercheurs werken samen om uit te zoeken wie de moordenaar is. Maar ze moeten voorzichtig zijn, want de moordenaar weet dat ze op zoek zijn naar hem.

Michael Connelly staat regelmatig in de top 10 Amerikaanse thrillerauteurs. De pers heeft dan ook alleen maar lovende dingen te melden. VN Detective & Thrillergids schrijft: “Bestsellerauteur Connelly schreef zoals altijd een lekkere, up-tempo pageturner, waarin hij zoals altijd ook een actuele kwestie aansnijdt.” Algemeen Dagblad zegt: “De beste thrillerschrijver van allemaal.” Vrij Nederland: “Bijna griezelig hoe Connelly altijd weer de juiste toon weet te treffen.” En Humo: Alles wat de man schrijft is zonder meer goed tot zeer goed.”

Over Michael Connelly
Michael Connelly debuteerde in 1992 met de thriller Tunnelrat en sindsdien is hij een van de beste thrillerauteurs van Amerika. Meer leuke boeken van Michael Connelly vind je hier en de thriller top 10 boeken vind je hier.