De Zilveren Lepel is een ultiem kookboek voor liefhebbers van de Italiaanse keuken

De Zilveren Lepel wordt ook wel dé Italiaanse kookbijbel genoemd. De eerste uitgave van dit boek verscheen namelijk al in 1950 en is sindsdien van generatie op generatie doorgegeven. In dit boek vind je de beste 170 recepten uit verschillende regio’s van Italië. De nieuwe verzameling heeft ook prachtige foto’s van ieder gerecht. De recepten zijn ideaal voor zowel een beginnende als ook een gevorderde (thuis)kok. Werkelijk een ultiem kookboek voor iedere gelegenheid die je laat genieten van de meest authentieke Italiaanse gerechten. Het is ook een perfect cadeau voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.

The Independent schrijft: “Het boek werd al “dé ultieme samenstelling” van traditionele gerechten uit de Italiaanse thuiskeuken genoemd, en deze elegante verzameling van 170 authentieke recepten toont het diverse palet van het land.”

En Foodblog Lauriekoek zegt: “Alle recepten zijn zo geschreven dat je er prima mee uit de voeten kunt, ook als beginnende kok. Er wordt nergens van uitgegaan dat je alles al weet en voorin het boek vind je dan ook een verklarende woordenlijst van kooktechnieken en ingrediënten. Ook vindt er allerlei tips over keuken en keukengerei. De vegetarische recepten worden aangegeven met een klein symbooltje, net als veganistische opties. Bij ieder gerecht vind je ook nog informatie over de herkomst van een recept. Uit welk gedeelte van Italië het komt, waar de naam bijvoorbeeld vandaan komt. Kennis om indruk te maken op eventuele gasten. Als je je klassieke Italiaanse keukenrepertoire eens flink wil uitbreiden is dit het boek voor jou.”

Over Uitgeverij Het Spectrum
Uitgeverij Het Spectrum is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen in Nederland. Meer lekkere boeken uit de serie ‘De Zilveren Lepel’ vind je hier.