‘Naar het paradijs’ (Hanya Yanagihara) is een verslavend boek over drie versies van de VS

Deel 1: Het is 1893 en New York maakt deel uit van de Vrije Staten, de plek waar mensen mogen liefhebben wie ze willen. Davids rijke familie zijn druk bezig met een gearrangeerde verloving voor hem, maar hij is verliefd op een charismatische maar arme muziekleraar.

Deel 2: Het is 1993 en Manhattan wordt geteisterd door de aidsepidemie. De jonge, Hawaïaanse David woont daar met zijn oudere, rijkere partner. Zijn partner heeft geen idee over Davids moeilijke jeugd en het lot van zijn vader.

Deel 3: Het is 2093 en we bevinden ons in het totalitaire New York. Charlie probeert zich staande te houden zonder de hulp van haar grootvader, een gerenommeerd wetenschapper. David komt in beeld en hij zegt haar te kunnen redden. Maar kan ze hem vertrouwen?

Het nieuwe verslavend boek van Hanya Yanagihara kreeg lovende recensie in o.a. het NRC Handelsblad, The New York Times, The Guardian, en het Vlaamse blad Humo. “Zo’n boek dat maar héél af en toe voorbijkomt. Het boort door je ziel,” schrijft het NRC. The Guardian zegt: “Een meesterwerk van onze tijd.” The New York Times noemt het “adembenemend.” En Humo beschrijft het als volgt: “Met Naar het paradijs bevestigt Hanya Yanagihara dat ze één van de moedigste, veelzijdigste, het hardst tegen de buitenmuren van de literatuur beukende auteurs van deze eeuw is. […] voortreffelijk vertaald.”

Over Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara woont en werkt in New York. Ze is niet alleen auteur, maar ook redactrice en journaliste voor o.a. The New York Times. In 2013 verscheen haar eerste roman: Notities uit de jungle. En in 2015 verscheen haar tweede boek: Een klein leven. Beide boeken zijn internationale bestsellers van Yanagihara. Andere leuke boeken van Hanya vind je hier.