Het meisje dat de maan dronk: een betoverend verhaal dat onmogelijk is om weg te leggen

Het meisje dat de maan dronk vertelt een betoverend verhaal over een meisje dat bij een heks opgroeit. Ieder jaar laten de dorpelingen een baby achter voor de heks in het woud, het is een jaarlijks offer. Maar niemand weet dat deze gevreesde heks Xan ieder achtergelaten baby juist liefdevol naar families aan de andere kant van het woud brengt. Toen het meisje Luna achtergelaten werd, nam de heks haar mee en voedde ze haar per ongeluk met maanlicht. Luna raakte vervuld met magie en Xan besloot haar zelf op te voeden. Luna’s magische krachten worden maar sterker en op haar dertiende verjaardag besluiten de dorpelingen dit jaar jacht te maken op de heks. Zij weten niet dat Xan en Luna hun magie juist voor goed gebruiken…

Het boek is bekroond met de Newbery Medal voor het mooiste kinderboek. The New York Times zegt: “Onmogelijk om weg te leggen… Het meisje dat de maan dronk is net zo spannend en gelaagd als klassiekers zoals Peter Pan en The Wizard of Oz.”

Over Kelly Barnhill
Kelly Barnhill is een Amerikaanse auteur van kinderboeken. Ze heeft meerdere awards gekregen, waaronder de Parents Choice Gold Award, de Texas Library Association Bluebonnet Award, en de Charlotte Huck Honor. Meer leuke boeken van Barnhill vind je hier.