Het duel: het ultieme wielerboek over de epische strijd tussen twee legendes

In ‘Het Duel’ vertelt Wiep Idzenga het verhaal van wielrenners Mathieu van der Poel en Wout van Aert, twee jonge sportmannen die elkaars tegenpool zijn. Van der Poel komt uit een wielrennergezin met een bekende vader en opa. Hij verslaat Van Aert meestal totdat Van Aert met de jaren groter en sterker wordt. De balans verschuift. De twee wielrenners verdelen in het veldrijden zes wereldtitels. In 2019 wint Van der Poel op spectaculaire wijze de Amstel Gold Race. Maar Van Aert wint drie Touretappes en de Strade Bianche. In Het duel vertelt Wiep Idzenga over de epische strijd tussen deze twee legendes.

De Volkskrant schrijft over Het duel: “Meeslepende kijk op de strijd tussen topwielrenners Mathieu van der Poel en Wout van Aert.” En Wielerflits schrijft: “Wiep Idzenga beschrijft in Het Duel gedetailleerd de drang naar de fiets bij beiden. Hoe Van der Poel en Van Aert als kind ravotten in de modder op hun fietsjes. Dat ze elkaar in die jaren al geregeld tegenkwamen bij crossjes in West-Brabant. Dat Van der Poel vier maanden jonger is dan Van Aert, en in eerste instantie strijd leverde in een andere leeftijdscategorie. Dat de officiële telling van hun duels begon op 6 september 2009 bij een veldrit in Essen-Horendonk, net over de grens in België. […] Bij Idzenga weet de lezer wie de winnaar is, maar het blijft tot de laatste bladzijde spannend. Hulde daarvoor.”

Over Wiep Idzenga
Wiep Idzenga schrijft over voetbal en reizen voor onder andere voetbalmaandblad Johan, Motor Magazine, en Archipel. Meer leuke boeken van Wiep Idzenga ” rel=”noopener” target=”_blank”>vind je hier.