Edwin Winkels

Edwin Winkels is een Nederlandse journalist en schrijver. Winkels werd op 12 december 1962 geboren in Utrecht. Vandaag de dag is Winkels een freelance journalist; hij is vanaf 1988 gevestigd in Spanje.

Loopbaan en bekendheid

Edwin Winkels was sportverslaggever voor Het Vrije Volk in Rotterdam en een vaste medewerker van NRC Handelsblad. In 1988 emigreerde hij naar Spanje. Winkels was van 1991 tot 2012 verslaggever van de Spaanse krant El Periódico de Catalunya. Hij was eerst werkzaam op de sportredactie en vanaf 2000 was hij algemeen verslaggever en daarnaast ook onderzoeksjournalist. Winkels is daarnaast ook correspondent vanuit Spanje voor het Algemeen Dagblad en werkt daarnaast ook voor de sportredacties van de NOS. Hij was eerder ook correspondent voor de Volkskrant. Winkels is in verschillende televisieprogramma’s een vaste gast geweest, waaronder in de Avondetappe en Studio Sportzomer. Verder heeft hij diverse optredens gehad op de Spaanse televisie.

Boeken en schrijfstijl

Als schrijver heeft Edwin Winkels meerdere boeken op zijn naam staan. Zijn eerste boeken zijn voornamelijk non-fictie. Na de publicatie van enkele non-fictie boeken richt Winkels zich nu op het schrijven van romans. In 2013 verscheen zijn eerste fictie debuutroman: Welkom thuis. Zijn tweede roman, Haar laatste vlucht, verscheen in 2014. Winkels schrijft voornamelijk romans. Enkele boeken hebben een historische inslag, zoals Het oog van de orkaan. Daarnaast heeft Winkels nog enkele sport-gerelateerde boeken uitgebracht, evenals een aantal boeken over de stad Barcelona zelf die als persoonlijke reisgids dienen. Over het privéleven van Winkels is niet veel bekend: wel is bekend dat hij een relatie heeft met culinair journalist Janneke Vreugdenhil en twee kinderen heeft, Sara en Ferran.