Jord Althuizen

Jord Althuizen is een Nederlandse ondernemer. Althuizen is de bedenker en oprichter van het BBQ-catering concept Smokey Goodness maar ook mede-eigenaar van Black Smoke restaurants in Antwerpen en Rotterdam. Jord Althuizen werd in 2014 Wereldkampioen BBQ Whole Hog.

Liefde voor barbecue

Jord Althuizen heeft altijd al een voorliefde voor lekker eten, maar ook voor barbecueën. In zijn leven worden deze twee liefdes met elkaar verbonden. Althuizen begint in 2010 zijn eigen onderneming dit steeds serieuzere vormen aanneemt: van restaurants en festivals naar catering en boeken. Jord Althuizen is niet alleen ondernemer, ook is hij te zien geweest als jurylid van het bekende tv-programma Grillmasters. Daarnaast is Jord Althuizen inmiddels ook een auteur van een prijswinnende boekenserie: Smokey Goodness.

Succesvolle kookboeken

Jord Althuizen heeft meerdere boeken op zijn naam staan. Deze boeken gaan stuk voor stuk over koken op de barbecue. Het eerste boek van Jord Althuizen heeft de titel Smokey Goodness. Dit boek komt uit in 2016. Door het grote succes van dit boek volgen nog meer boeken, waaronder een tweede deel van Smokey Goodness, Smokey Goodness: BBQ Feast on Fire en Smokey Goodness Winter BBQ. De boeken van Jord Althuizen staan vol met recepten voor vlees op de barbecue. Althuizen is behalve ondernemer ook culinair eindredacteur en weet daardoor de juiste toon te houden in ieder boek.

Jord Althuizen is getrouwd met Tiffany, die ook werkzaam is binnen zijn onderneming. Samen hebben zij twee dochters.