Willem Vissers

Willem Vissers is een Nederlands sportjournalist en de auteur van eerdere boeken. Hij werd op 13 juni 1964 geboren in Echt. Vandaag de dag houdt Vissers zich niet alleen bezig met schrijven, maar is hij ook regelmatig te gast als analyticus bij NOS Studio Voetbal.

Loopbaan en ontwikkeling als sportjournalist

Vissers wordt geboren in Echt, een kleine stad in de provincie Limburg. Willem Vissers studeert in 1986 af aan de Academie voor de Journalistiek. Zodra Vissers is afgestudeerd gaat hij aan de slag als sportjournalist bij het ANP. In 1997 gaat hij werken voor de Volkskrant en vandaag de dag is hij is ook nog steeds werkzaam, onder andere als chef-sport van de krant. Vissers is sinds 2015 chef-sport bij de Volkskrant maar is ook regelmatig te zien als voetbalanalyticus bij NOS Studio Voetbal, waar de ontwikkelingen in het voetbal worden besproken.

De boeken van Willem Vissers

Vissers heeft in zijn carrière meerdere boeken geschreven: de meesten gaan over voetbal. Zo debuteert hij in 2006 als schrijver van het boek De wereld is een bal. Daarna volgt in 2010 het boek Voetbal is liefde. Ook heeft Vissers meerdere biografieën op zijn naam staan. Willem Vissers heeft onder andere geschreven over Piet de Visser en schreef mee aan de biografie van Bert van Marwijk. Ook schrijft Willem Vissers het boek Jongensdromen, het gouden seizoen van Ajax en het boek Meisjesdromen over het Nederlands vrouwenelftal en het behalen van de WK finale. Beide boeken verschenen in 2019.

Willem Vissers heeft ook een boek geschreven over zijn eigen zoon, Samuel, die meervoudig gehandicapt is. Vissers is getrouwd met Bernique en heeft drie zonen, waarvan Samuel de middelste is.