‘Derksen’ (Michel van Egmond) laat een man zien die minder bot is dan wij die kennen

De populairste sportschrijver van Nederland Michel van Egmond en journaliste Antoinnette Scheulderman volgen al meer dan tien jaar lang het leven van Johan Derksen. Derksen is bekend door zijn controversiële uitspraken op TV, maar we zien in dit boek dat hij nog veel andere kanten heeft. Zijn leven komt helemaal aan bod in dit boek: van zijn successen als journalist en televisiester tot zijn tragische jeugd. Het is een unieke biografische schets van een van de meest controversiële mensen op televisie.

Derksen krijgt lovende recensies van de Volkskrant en het NRC Handelsblad. “Objectief of niet, Derksen leest als een roadmovie door het naoorlogse Nederland. Hij hoerde en snoerde als bikkelharde linksback bij Veendam, Cambuur, Haarlem en MVV. Hij slikte en snoof als manager van bluesband Cuby & the Blizzards, waar zijn vriend en leadzanger Harry Muskee het verkeerde voorbeeld gaf,” schrijft het NRC Handelsblad. En de Volkskrant: “Derksen laat een man zien die minder bot is dan hij zelf wil doen geloven. Een brave opa die van zijn dochters houdt, van zijn vrouw en van de blues.”

Over Michel van Egmond
Michel van Egmond is lange tijd de populairste sportschrijver van Nederland. Hij heeft meerdere bestsellers, zoals Kieft en Gijp. Van Egmond is ook de enige Nederlandse schrijver die driemaal de prestigieuze NS Publieksprijs heeft gewonnen. Meer leuke boeken van Michel van Egmond vind je hier en de top 10 sportboeken vind je hier.