Boeken van Thomas Olde Heuvelt | Hex, PhantasAmnesia en De onvoorziene

Thomas Olde Heuvelt heeft op jonge leeftijd al bereikt waar hij als kind al van droomde: een internationaal schrijver worden. De boeken van Thomas Olde Heuvelt zijn inmiddels al in meerdere talen gepubliceerd en de filmrechten van zijn boek ‘Hex’ zijn gekocht door Warner Bros. Niet slecht voor een jongen uit Den Bosch.

Spannende verhalen voor het slapen gaan

Thomas Olde Heuvelt werd in Nijmegen geboren op 16 april 1983. Hij verloor zijn vader op 3-jarige leeftijd en is daardoor samen met zijn zus alleen door zijn moeder opgevoed. Al op vroege leeftijd wist Olde Heuvelt dat hij schrijver wilde worden. Zijn interesse in verhalen kwam misschien door zijn oom die hem spannende verhalen voorlas voor het slapen. Al snel begon hij zijn eigen verhalen te bedenken en op te schrijven. Met name Stephen King was een grote inspiratiebron, ondanks dat hij in het begin volgens zijn moeder nog te jong was om de boeken te lezen. Na het gymnasium ging hij Amerikaanse literatuur studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De onvoorziene

Het manuscript voor zijn eerste boek, ‘De onvoorziene’ die uitkwam in 2002 schreef Olde Heuvelt al toen hij 16 was. In 2004 verscheen zijn tweede boek getiteld ‘PhantasAmnesia’. In 2005 werd hij opgepikt door Jacques Post van de uitgeverij Luitingh-Sijthoff die grote namen als Stephen King en Dan Brown publiceerde. In 2008 verscheen zijn derde boek ‘Leerling Tovenaar Vader & Zoon’ bij deze uitgeverij. Zijn meest bekende boek is waarschijnlijk ‘Hex’, over een dorpje in Brabant wat in de greep is van een vloek.

Horror en magisch realisme

De boeken van Olde Heuvelt vallen binnen het genre thriller- of horrorverhalen. De enige uitzondering in zijn oeuvre tot nog toe is het boek ‘Harten Sara’ wat in 2011 verscheen en gaat over een meisje met Asperger. Dit boek valt meer te classificeren als een psychologisch coming-of-age verhaal met invloeden van het magisch realisme. Olde Heuvelt ontving tot twee keer toe de Paul Harland prijs voor het beste Nederlandse Fantasy-verhaal.