Boeken van Eva Hoeke | Als Het Maar Niet Op Ons Lijkt, De Stad, De Kroeg & De Man en Eerlijk Zeggen

De Nederlandse journaliste Eva Hoeke werd op 2 februari 1979 geboren in Zaanstad. Ze groeide op in Krommenie en ging naar de School voor Journalistiek in Utrecht.

Rihanna

Na het behalen van haar diploma ging Eva Hoeke aan het werk bij het glossytijdschrift Jackie. Ze wist hier uiteindelijk op te klimmen naar de positie van hoofdredacteur. Na een conflict met zangeres Rihanna moest Hoeke het tijdschrift verlaten. Het conflict ontstond omdat Hoeke naar Rihanna refereerde als niggabitch. Rihanna reageerde hier vol woede op via Twitter. Hierna werkte Hoekeals freelance journaliste en schrijft ze voor onder andere de Volkskrant, Het Parool, Linda en Marie Claire.

Loopbaan

Voor het blad Volkskrant Magazine schrijft Hoeke sinds maart 2015. Hier is ze een van de meest gelezen columnisten. In haar columns schrijft ze over het dagelijkse leven. Voor de rubriek Eindelijk weekend interviewt Hoeke bekende Nederlanders. Hierin ze vraagt hoe zij hun vrije tijd graag besteden. De schrijfstijl van Hoeke kan omschreven worden als “Kritisch, wanneer het moet. Warm, als dat kan”. Een van de krachtigste columns van Eva Hoeke was deze over haar overleden vriendin. Hoeke kreeg veel reacties dat lezers de tranen in hun ogen hadden. Hoeke schreef ook boeken, waarvan twee met haar partner Marcel van Roosmalen. Ze schreef met hem De stad, de kroeg en de man en Als het maar niet op ons lijkt. Met Mason Currey schreef ze het boek Dagelijkse rituelen hoe bekende kunstenaars, schrijvers, filmmakers en andere creativiteitten werken. Het meeste recente boek van Hoeke kwam uit in oktober 2020 en heet Eerlijk zeggen.

Privé

Eva Hoeke heeft een relatie met de Nederlandse schrijver Marcel van Roosmalen. De twee zouden in augustus 2020 elkaar het ja-woord geven, echter kon dit niet doorgaan door het virus Covid-19. Het stel kreeg samen twee dochters. Hoeke komt uit een muzikaal gezin. Haar vader Rob Hoeke is zanger, pianist en componist. Haar broer is Ruben Hoeke, hij is gitarist.