Boeken van Marjon Hoffman | De Regels van Floor, Mooi Niks en De Boskampi’s

In Amsterdam werd op 25 september 1971 Marjon Hoffman geboren. Hoffman schrijft Nederlandse kinderboeken en is  bekend van de boekenserie over Floor.

Jeugd

Ze woont tot op heden nog in Amsterdam samen met haar man, twee dochters en hun kat. Al op jonge leeftijd wist Hoffman dat ze iets creatiefs wilde doen later. Ze tekende als kind heel veel maar schreef ook teksten. De teksten schreef ze op de muziek van de jazzplaten van haar vader. Toen Hoffman de middelbare school had afgerond ging ze naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam om reclamemaakster te worden.

Loopbaan

Na het afronden van haar opleiding aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam ging Hoffman aan het werk als reclamemaakster. Naast haar baan als reclamemaakster begon Hoffman ook met schrijven. Hoffman debuteerde in 2003 met haar boek De regels van Floor. Er verschenen nog veel meer boeken van Hoffman zoals onder andere De Boskampi’s, een legendarische maffiafamilie, Mijn vreemde vriendin Hag en ik, Mamma mia maffia, Ik wil geen bril! en Spoken. Het boek De Boskampi’s, een legendarische maffiafamilie werd verfilmd. De film werd geregisseerd door Arne Toonen en kreeg de Cinekid Award voor de beste familiefilm. Ook haar kinderboekenserie Floor werd verfilmd.

De kinderboekenserie Floor

De kinderboekenserie Floor is een vrolijke, grappige boekenserie bedoeld voor meisjes vanaf acht jaar. Het personage van Floor werd ook wel vergeleken met het personage Pipi Langkous. Omdat beiden ondernemende meiden zijn die hun eigen regels hebben, welke helaas niet altijd overeen komen met de regels in de volwassenwereld. De boeken in deze serie worden verteld vanuit de ik-vorm, vanuit Floor. De avonturen van Floor zijn op een grappige manier beschreven in veel verschillende boeken met uiteenlopende onderwerpen. Veel van de boeken uit de serie werden getipt door de Nederlandse Kinderjury. De succesvolle kinderboekenserie werd tevens verfilmd voor de VPRO. Het eerste seizoen kreeg de Emmy Kids Award. De serie is internationaal bekend en te zien in veel verschillende landen.