Bekroond kinderboek Terra Ultima combineert wetenschap met fantasie

We hebben onze aardbol in kaart gebracht. Of misschien niet helemaal? We hebben iets over het hoofd gezien, er is iets aan de atlassen ontsnapt. En niet een klein stuk land, het is een heel continent: Terra Ultima.

Terra Ultima is de creatie van Raoul Deleo, een ontdekkingsreiziger die kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet als verslag van zijn expedities. Zo zie je prachtige dieren, planten en landschappen die je fantasie tot het uiterste prikkelen. Collega-ontdekkingsreiziger en bioloog Noah J. Stern kreeg toegang tot al deze tekeningen. Noah maakte een selectie van prenten en aantekeningen. Nu kunnen we allemaal een beeld vormen van dit fascinerend, nieuw werelddeel. Je wordt op ontdekkingsreis meegenomen en het is soms onduidelijk wat echt is en wat uit de fantasie van Deleo komt.

De Telegraaf schrijft: “Raoul Deleo en Noah J. Stern krijgen de 35e Woutertje Pieterse Prijs, de onderscheiding (15.000 euro) voor het mooiste kinderboek van het afgelopen jaar. Zij slepen de prijs in de wacht met Terra Ultima. ‘Een romantische verkenning die laat zien dat wetenschap en verbeelding prachtig hand in hand kunnen gaan’, zo noemt de jury het winnende, rijk geïllustreerde boek over een ’nieuw’ werelddeel. Het staat vol met afbeeldingen van wonderbaarlijke dieren en planten. ‘Terra Ultima is een fabelachtig lees- en kijkboek om bij weg te dromen, een boek om serieus te nemen. Een boek ook, dat generaties samenbindt.’” Het Parool: “Kinderboek Terra Ultima: vrolijk spel tussen wetenschap en verzinsel.”

Over Raoul Deleo
Raoul Deleo is het pseudoniem van Raoul de Leeuw. Raoul is een Nederlandse illustrator, tekenaar en animator. Hij heeft sinds de jaren ’90 meerdere prijzen gewonnen voor zijn schitterende illustraties. Meer leuke (kinder)boeken van Raoul Deleo vind je hier.