Thijs Zonneveld

Thijs Zonneveld is een Nederlands wielrenner die tegenwoordig werkzaam is als journalist en schrijver. Ook is Zonneveld actief als commentator en analist. Zonneveld werd op 28 september 1980 geboren in Leiden.

Loopbaan als wielrenner en schrijver

Zonneveld is een aantal jaren actief als wielrenner. Hij wint verschillende prijzen in deze sport. Buiten de sport heeft Zonneveld ook een carrière opgebouwd. Zo schrijft Zonneveld verslagen over wielrennen. Verder is Zonneveld een bekende tafelheer bij het programma de Avondetappe over de de wielersport. Vandaag de dag schrijft Thijs Zonneveld voor het Algemeen Dagblad. Ook werd Zonneveld in 2013 analist bij de NOS. Ook was hij voor Eurosport mede-commentator bij verschillende wedstrijden. Naast journalist voor het Algemeen Dagblad is Zonneveld ook columnist voor Nu.nl, nusport.nl en Wieler Magazine.

Thijs Zonneveld heeft in zijn loopbaan ook verschillende boeken geschreven. Zo kwam in 2008 het boek Dit is onze tijd uit. Daarna volgen verschillende andere boeken. Onder andere met het boek Ik heb een heel andere wedstrijd gezien, dat in 2011 uitkomt, wordt Zonneveld bekend bij het grote publiek. Zonneveld is ook bekend door de biografie over Thomas Dekker die in 2016 uit wordt gebracht.

Schrijfstijl en privéleven

Met zijn boeken heeft Zonneveld verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Sportblokjesbokaal in 2013. De boeken van Zonneveld gaan voornamelijk over de wielersport, onder andere vanwege zijn eigen loopbaan in de sport. Thijs Zonneveld heeft een relatie met journaliste en presentatrice Jojanneke van den Berge, samen hebben ze twee kinderen: een zoon en een dochter.