André Hoogeboom

André Hoogeboom is een Nederlandse sportjournalist en daarnaast ook schrijver van sportboeken. Hij werd op 26 februari 1954 geboren in Alkmaar. Vanaf 1978 is Hoogeboom actief als journalist en schrijver.

Carrière en eerste boeken

André Hoogeboom werkte als journalist voor het Noordhollands Dagblad en het persbureau GPD. Hiervoor volgende hij voor alle regionale dagbladen de autosport, waaronder ook de Formule 1 en Le Mans. Ook gaf hij verslag van het voetbal van de clubs Ajax en AZ. André Hoogeboom schreef als dagbladjournalist meer dan 25 jaar over autosport, en dan met name over de Formule 1, maar ook over voetbal.

In 2007 debuteerde Hoogeboom als boekenschrijver met het boek Spyker Langs de Afgrond: een boek over het automerk Spyker. Daarna volgen nog verschillende boeken, waaronder de autobiografie van Wim Rijsbergen. In 2016 komt Hoogeboom met MAX, een ongeautoriseerde biografie van Max Verstappen. Het boek wordt goed ontvangen, maar kan ook op kritiek rekenen. Max Verstappen zelf wil de publicatie van het boek tegenhouden en spant hiervoor een rechtszaak aan. Deze verliest hij. De meest recente boeken van Hoogeboom zijn WC Pedia, een boek met feitjes over de Formule 1 en De Formule 1 komt thuis, een anekdotische geschiedenis van het circuit van Zandvoort. Beide boeken werden uitgebracht aan het einde van 2019.

Schrijfstijl en privéleven

De boeken van André Hoogeboom hebben voornamelijk betrekking tot sport. Hoogeboom heeft enkele biografische boeken geschreven, maar ook kinderboeken en spannende thrillers over de autosport. André Hoogeboom is getrouwd, heeft een zoon en woont in Alkmaar.