Olav Mol

Olav Mol is een Nederlands commentator en presentator van de Formule 1. Hij werd op 20 januari 1962 geboren in Bloemendaal. Olav Mol verzorgt het Formule 1-commentaar, maar heeft op het gebied van schrijven ook meerdere publicaties op zijn naam staan.

Carrière en publicaties

Het debuut van Mol als Formule 1-commentator dateert uit 1991. Toen deed hij dit in dienst van de NOS. In 1992 kreeg RTL de uitzendrechten van de Formule 1 en hiermee verhuisde Mol ook mee naar deze zender. Mol ging in 2004 naar SBS om commentaar te verzorgen voor de Formule 1. Toen de uitzendrechten van de Formule 1 weer in handen van RTL kwam, ging Mol hier opnieuwe commentaar en presentatie verzorgen met Allard Kalff. Door de jaren heen zijn er verschillende publicaties van Mol verschenen. Bij de meeste publicaties gaat het om samenwerkingen met anderen.

De publicaties van Olav Mol gaan allemaal over de Formule 1. Zo kwam in 1997 Langs de Vangrail uit en volgde in 2001 In de Pits. Ook publiceerde Olav Mol zelf Een leven met Formule 1 in 2016 en de Grand Prix Retro, ook in 2016. Daarna volgde nog verschillende samenwerkingen, onder andere met Jack Plooij en Eric Houben. In 2020 bracht Olav Mol twee kinderboeken uit: Snelle Sam: De Grand Prix en Snelle Sam: De Kartcup.

Genres en privéleven

De boeken en publicaties van Olav Mol gaan over de autosport. De laatste twee boeken van Mol zijn kinderboeken die ook over de autosport gaan. De kennis van Mol over de autosport wordt in zijn publicaties verwerkt. Sinds 2004 woont Mol met zijn gezin aan de Costa Blanca in Spanje. Hij trouwde in 2016 opnieuw nadat zijn eerste vrouw in 2021 overleed aan de gevolgen van kanker. Mol heeft een tweeling met zijn eerste vrouw en is inmiddels ook opa.