Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen is een Nederlandse presentatrice, culinair expert en tv-kok. Ze werd op 10 juli 1985 geboren in Amsterdam. Een van haar grootste hobby’s, koken, is inmiddels uitgegroeid tot haar vaste baan.

Opleiding en carrière

Witzenhausen wordt geboren in Amsterdam en behaalt in 2004 haar gynmasiumdiploma op het Vossius Gymnasium in Amsterdam. Daarna studeert ze twee jaar rechten maar gaat ze aan de slag bij televisiezender TMF via het modellenbureau waar ze werkt. Witzenhausen presenteert verschillende programma’s en is als actrice te zien in Onderweg naar Morgen. Miljuschka Witzenhausen is in 2014 te zien als deskundige op het gebied van voeding en lifestyle in Shownieuws. In 2015 begint Miljuschka Witzenhausen met het programma Miljuschka’s Food Trucks op de kookzender 24Kitchen. Ook heeft Miljuschka sinds 2020 een eigen kookprogramma op 24Kitchen. 

Kookboeken en privéleven

Het eerste boek van Witzenhausen is Miljuschka’s food trucks. In dit boek staan meer dan 60 recepten voor bijzondere, uitbundige en originele streetfood gerechten. Haar toenemende ervaring op het gebied van koken inspireert Miljuschka om een tweede kookboek te schrijven: Lekker Miljuschka. Dit kookboek staat vol met gezonde kinderrecepten en guilty pleasures die je op een gezonde manier kunt maken. In 2017 bracht Witzenhausen het kookboek Miljuschka’s Street Food Vietnam uit. Naar verwachting komt in 2025 een nieuw boek uit: Cheescake met Miljuschka.  Inmiddels is Miljuschka ook op social media uitgegroeid tot een begrip. Via haar Instagram deelt ze heerlijke recepten die ook op haar eigen website terug te vinden zijn. Hier staan niet alleen gezonde recepten, maar ook lekkere bak-recepten voor cake en taart. Miljuschka Witzenhausen heeft een relatie met Philip van Ierschot. Uit een eerdere relatie heeft ze twee kinderen: een dochter en een zoon.