Yvette van Boven

Yvette van Boven is een Nederlandse kok en tv-presentatrice die ook een aantal boeken heeft geschreven. Van Boven werd op 28 november 1968 geboren in Dun Laoghaire in Ierland. Inmiddels heeft Yvette van Boven meerdere boeken op haar naam staan.

Jeugd, opleiding en carrière

Yvette van Boven werd geboren in Ierland en kwam op haar tiende naar Nederland. Hier studeerde ze interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Nadat ze haar opleiding heeft afgerond, begint Van Boven een ontwerpbureau met haar zus Sophie. In 2006 gooit Yvette van Boven haar leven over een andere boeg: ze begint een restaurant in Amsterdam.

Eerste kookboek

Nadat ze door een operatie thuis komt te zitten, begint ze met het schrijven van haar eerste kookboek: Home Made. Dit boek werd direct een bestseller en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar.

Daarna schreef Van Boven nog een aantal kookboeken, waaronder Home Made Winter, Home Made Baked en Home sweet Home – nieuw Iers comfort food. Haar meest recente boek Home Made Basics kwam in 2020 uit. Dit boek werd bekroond met de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek van het jaar, Het Gouden Kookboek. Inmiddels werkt Yvette van Boven niet meer in het restaurant maar richt ze zich volledig op het schrijven van kookboeken.

Yvette van Boven heeft door de jaren heen heel wat kookboeken geschreven waarmee ze het haar eigen zeggen voor iedereen makkelijk maakt om lekker te koken. Ook heeft ze meerdere televisieprogramma’s gepresenteerd, waaronder Koken met Van Boven voor de VPRO. Ook schrijft Van Boven wekelijks een column in de Libelle en de Volkskrant. Yvette van Boven woont met haar man Oof Verschuren in Amsterdam, maar ze heeft ook een woning in Parijs. Hier gaat Van Boven naar toe om haar kookboeken te schrijven.