Dit zijn de indrukwekkendste boeken over de Tweede Wereldoorlog voor kinderen

Is jouw zoon of dochter een echte geschiedenis liefhebber? Of vind je het juist belangrijk om jouw kinderen meer te weten te laten te komen en te leren over de Tweede Wereldoorlog?

Op deze pagina vind je allerlei boeken over de Tweede Wereldoorlog die speciaal gericht zijn op kinderen. Je vindt hier boeken die de geschiedenis van de oorlog beschrijven, maar ook romans die zich in deze tijd afspelen en geschreven zijn voor kinderen en tieners.

De Tweede Wereldoorlog was een verschrikkelijke tijd voor miljoenen mensen en het heeft een enorme impact gehad op de wereld en onze samenleving. Kinderen hebben misschien verhalen gehoord van opa’s en oma’s die deze tijd nog hebben meegemaakt. Of ze krijgen geschiedenislessen op school en willen graag meer weten over de oorlog. Hier vind je alle boeken over de Tweede Wereldoorlog speciaal geschreven voor kinderen!

Leren van de oorlog om nooit te vergeten

Het is belangrijk om altijd te blijven lezen en leren over de oorlogsjaren. Alleen door dit te blijven doen, vergeten we nooit meer hoe verschrikkelijk leven in oorlog is en sterkt het ons in de wil dat dit nooit meer mag gebeuren. Daarom is het ook zo belangrijk dat we kinderen blijven onderwijzen over dit onderwerp. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Wat was de aanleiding van deze oorlog? Hoe heeft Adolf Hitler aan de macht kunnen komen? Wat was de oorzaak? Op al deze vragen wordt antwoord gegeven in deze boeken zodat kinderen dit ook kunnen begrijpen.

Alles over de Tweede Wereldoorlog

Jouw kleine geschiedenisliefhebber zal deze fictie en non-fictie boeken niet meer weg kunnen leggen. Als echte Tweede Wereldoorlog experts zal hij of zij straks iedereen alles haarfijn kunnen uitleggen. Van gebeurtenissen als de Hongerwinter, de Holocaust en Pearl Harbour. Spannende verhalen over onderduikers, verzetshelden, bezetters en de Nazi’s. Met afbeeldingen en prints krijgt de oorlog ook daadwerkelijk een beeld voor kinderen. Een geschiedenisboek is ook een waardevol verjaardagscadeau voor je kleinzoon of -dochter!