Omgaan met autisme? Deze boeken kunnen je tips, steun en houvast geven

In Nederland hebben ruim een half miljoen mensen de diagnose van een autismespectrumstoornis. Er is dan ook veel geschreven en onderzocht over autisme. Op deze pagina vind je de beste boeken over autisme.

Er zijn veel uiteenlopende boeken over autisme te vinden. Zo zijn er boeken geschreven door wetenschappers die diep ingaan over de oorzaak van autisme. Daarnaast vind je boeken geschreven door ervaringsdeskundigen, doktoren en psychologen. Daarnaast zijn er boeken met tips en adviezen over het opvoeden van kinderen met autisme. Maar ook informatieve en inspirerende gidsen voor ouders met autisme met oefeningen en technieken om direct toe te passen op het dagelijkse leven.

Kinderen en volwassenen met autisme

Je vindt op deze pagina boeken over autisme die geschreven zijn door coaches en therapeuten die zich hebben gespecialiseerd. Verder vind je hier boeken voor kinderen met autisme, maar ook voor volwassenen met autisme. Boeken die diverse onderzoeken en theorieën uitleggen over autisme. Volledige naslagwerken over de behandelingen, therapieën en diagnoses van mensen met een autismespectrumstoornis. Je kunt ook opvoedkundige verhalen lezen, verhalen van andere mensen met autisme, wetenschappelijke boeken en romans over autisme.

Wat is autisme?

Als je zelf of iemand uit je omgeving autisme hebt, stel je jezelf vaak verschillende vragen. Hoe herken je autisme? Is de gestelde diagnose correct? Wat kunnen oorzaken zijn van autisme? Welke behandeling is het beste? Hoe gaan we om met bepaald gedrag? Hoe kunnen we het beste communiceren? In de boeken op deze pagina vind je waarschijnlijk veel antwoorden op jouw vragen. Door gebruik te maken van voorbeelden en het geven van praktische tips helpen deze boeken je wellicht verder en geven je beter inzicht.