Omgaan met kanker: deze boeken kunnen je steun en houvast bieden

Kanker is een verschrikkelijke ziekte waar vrijwel iedereen in zijn familie, vrienden- en kennissenkring wel mee te maken krijgt. Helaas kent bijna iedereen wel iemand in de nabije omgeving die te maken heeft gehad met deze ziekte.

Herkennen, bestrijding en verhalen van lotgenoten

Op deze pagina vind je allerlei uiteenlopende boeken over kanker. Boeken waarin de symptomen staan beschreven om kanker te herkennen. Boeken waarin wordt uitgelegd hoe de bestrijding van kanker werkt, zoals de uitleg van een chemokuur. Maar je vindt hier ook boeken met hartverwarmende verhalen van lotgenoten. Boeken die aanmoedigen en steun bieden in moeilijke tijden. En boeken voor wie in zijn of haar omgeving te maken krijgt met deze ernstige ziekte.

Ook wanneer de kanker niet te genezen is, leven mensen tegenwoordig dankzij medicijnen en behandeling vaak langer. Ondanks de ziekte kan de kwaliteit van leven nog relatief hoog zijn. Maar hoe geef je je leven opnieuw zin? Hoe pak je dit aan? Lees over patiënten met dezelfde ziekte en neem kennis van adviezen door experts en doktoren.

Leven met kanker

Kanker is zowel fysiek als psychisch en emotioneel zwaar. Hoe houd je de moed en vertrouwen dat het goed gaat komen? Hoe ga je om met deze verschrikkelijke ziekte, hoe geef je je leven inhoud en betekenis tussen behandelingen in en hoe blijf je sterk in het leven staan? Lees meer over lotgenoten en mensen met dezelfde ervaringen. Leer van hun ervaringen, zij zijn ten slotte de enige anderen die écht weten hoe het is en voelt.

Heeft iemand van je dierbaren kanker? Voor de omstanders van degene met deze ziekte is het ontzettend moeilijk om een dierbare te zien lijden of de angst te hebben om iemand misschien te gaan verliezen. Meerdere mensen hebben hier ervaring mee gehad en schreven hier boeken over. Met persoonlijke verhalen en tips en advies om je dierbare zo sterk mogelijk bij te staan, maar ook goed voor jezelf te blijven zorgen.