Dit zijn de 5 mooiste thrillerboeken van dit moment

Er is eigenlijk altijd wel een momentje vrij op de dag om een goed boek te lezen. Het lezen van een boek kan dan ook erg fijn zijn op sommige momenten en vooral erg spannend wanneer je een goed boek hebt. Wel is het lastig om soms een goede thriller te vinden. Wij helpen je daarom een stapje verder om de 5 mooiste thrillerboeken van dit moment toe te lichten.

De top 5 mooiste thrillerboeken van dit moment

Wanneer je op zoek bent naar een goede thriller is het wel zo fijn als er al een paar boeken voor je zijn uitgezocht. Op deze manier weet je namelijk al in grote lijnen waar het boek over kan gaan en wat de mening van een ander was over het boek. Zo kan je met een gerust hart een thriller boek aanschaffen en er goed aan beginnen.

Het thriller boek dat op nummer 1 staat is: Ik reis alleen – Samuel Bjørk.

Ik reis alleen is een internationaal succesvolle thriller van de Noorse schrijver Samuel Bjørk. Het boek gaat over een zesjarig meisje dat gevonden wordt opgeknoopt aan een boom met een springtouw. Het meisje draag bijzondere poppenkleren en heeft een label om haar nek hangen met: “ik reis alleen”. Samuel Bjørk heeft het boek geschreven over inspecteur Holger Munch en zijn Collega Mia Krüger.

Het boek dat op nummer 2 staat is: Laatste Weduwe van Karin Slaughter.

Het boek gaat over Michelle Spivey. Een onschuldig uitje verandert voor haar in een nachtmerrie wanneer ze wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. Er wordt een grote zoekactie gedaan door de politie, maar Michelle is en blijft spoorloos. Hier blijft het niet bij want er gaat nog meer gebeuren in het boek.

Het derde boek in de rij is va: Suzanne Vermeer – Lentevuur.

Lentevuur gaat over Julia van Galen die samen met haar nichtje op vakantie is in Tsjechië, op een klassiek oud landhuis van haar grootmoeder Eva Chorinska. Eva Chorinska is kort daarvoor overleden op 93-jarige leeftijd. Wanneer ze naar het landhuis gaan rijden ze onderweg een oude vrouw aan, welke in coma raakt en overlijdt aan haar verwondingen. Uiteindelijk stuit Julia op dingen die ze liever niet had willen ontdekken.

Het vierde boek van de beste thrillers in de top 5 is: De Da Vinci Code – Dan Brown.

Dit boek heeft een bekende naam en mag daarom ook echt niet missen in de lijst van top 5 thrillerboeken. Het is een spannende thriller waar veel feiten en mythes over kunst, religie en wetenschap in worden besproken.

Het laatste boek dat niet mag missen in deze top 5 is: Quarantaine – Erik Betten.

Quarantaine is helemaal van deze tijd en gaat dan ook over een dodelijke bacterie en een overheid die ondenkbare maatregelen neemt. Het gebeurt in Groningen en daar vindt een oeroude bacterie via een gaswinningspunt haar weg naar de oppervlakte. Meer hierover lees je in het boek!

Wat houdt een thriller in?

Wanneer we het gaan hebben over het woord thriller, hebben we het over in vervoering brengen. Het woord is namelijk afgeleid van het Engelse woord to thrill. Een thriller is dus eigenlijk een spannend boek waarin vooral actie en gevaar afgespeeld wordt. Het is dus de bedoeling om met een thriller de lezer in spanning te houden en dit zorgt er dan weer voor dat jij maar wilt blijven lezen in het boeken. Wanneer dit het geval is heb je en echt goed thriller boek te pakken.

Verschillende categorieën in boeken

Wanneer je op zoek gaat naar een boek zal je al snel merken dat er heel veel verschillende categorieën te vinden zijn. Wanneer je dus op zoek gaat naar een boek is het vooral belangrijk om te gaan zoeken op categorie. Het kan namelijk zo zijn dat de ene categorie je waar meer aantrekt dan de andere categorie. Wanneer je bijvoorbeeld heel erg van thrillerboeken houdt, kan het zo zijn dat je niet houdt van romans.

De verschillende categorieën kan je vinden onder de boeken:

  • Romans
  • Thrillers
  • Literatuur
  • Fantasy
  • Young adults
  • Kinderboeken

Het zijn natuurlijk allemaal erg uiteenlopende categorieën en onder elke categorie zijn weer subcategorieën te vinden. Het is daarom belangrijk om eerst te gaan kijken welke categorie het beste bij je past. Vanuit daar kan je gaan kijken bij welke subcategorie je wilt gaan kijken. Wanneer je bijvoorbeeld erg van thrillers houdt, kan je gaan kijken naar literaire thrillers, detective en mysterie, true crime of psychologische thrillers.