David Baldacci

David Baldacci is een Amerikaanse schrijver. Hij werd op 5 augustus 1960 geboren in Richmond, Virginia. In totaal heeft Baldacci meer dan 30 thrillers geschreven, maar ook een aantal romans en zelfs twee kinderboeken.

Jeugd en loopbaan

Baldacci studeert Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University. Hier studeert hij in 1982 cum laude af. Daarna begint hij aan een rechtenstudie die hij in 1986 afrond. Tijdens zijn studie heeft Baldacci verschillende baantjes, waaronder als verkoper en bouwvakker. Wanneer David Baldacci zijn studie rechten heeft afgerond gaat hij aan de slag als advocaat. Hij is negen jaar lang bedrijfsjurist bij verschillende firma’s in Washington.

Studie en eerste boeken

In 1996 debuteert Baldacci met zijn boek Absolute Power, in het Nederlands vertaald naar Het recht van de macht. Dit is niet zijn eerste kennismaking met het schrijven. Voordat dit boek uitkomt schrijft Baldacci al meer dan 20 jaar korte verhalen en filmverhalen, zonder veel succes. Met Het recht van de macht behaalt Baldacci wel veel succes. Dit boek wordt een groot succes. Baldacci gaat zich dan ook volledig op het schrijven richten. Inmiddels zijn er van de boeken van Baldacci meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Schrijfstijl

Baldacci heeft tientallen boeken geschreven. Er zijn diverse boekenseries onder zijn naam verschenen, waaronder de series rondom Amos Decker, Aloysius Archer en Atlee Pine. De meeste boeken van Baldacci zijn ook in het Nederlands vertaald en zijn bij veel boekwinkels verkrijgbaar. De boeken van Baldacci vallen onder het genre thriller. Baldacci staat bekend om zijn snelle schrijfstijl waarin speurwerk wordt afgewisseld met achtervolgingen. Baldacci is getrouwd met Michelle en woont in de Verenigde Staten. Ook heeft hij een eigen organisatie: de Wish You Well Foundation. Hiermee wil hij analfabetisme bestrijden, onder andere door het opzetten van het programma All America Reads.