Boeken van Herman Brusselmans | De Man Die Werk Vond, De Terugkeer Van Bonanza en Uitgeverij Guggenheimer

Op 9 oktober 1957 werd de Belgische schrijver Herman Frans Martha Brusselmans, beter bekend als Herman Brusselmans, geboren in Hamme.

Eigen voetbalclub

Eind jaren 70 was Brusselmans een redelijk succesvolle voetballer bij SK Berlare, Vigor Hamme en Sporting Lokeren. Later richtte hij zijn eigen minivoetbalclub De Woody’s op, vernoemd naar zijn overleden hond. Brusselmans ging in 1976 Germanistiek studeren aan de Universiteit van Gent. Twee jaar later ging Brusselmans vol voor de literatuur. Voetballen deed hij nog bij zijn eigen club De Woody’s. Na het afronden van zijn studie ging Brusselmans werken in de Brusselse bibliotheek van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorzieningen.

Boeken van Brusselmans

In 1982 maakte Brusselmans zijn debuut met het boek Het zinneloze zeilen, een verhalenbundel. De roman De man die werk vond zorgde voor zijn doorbraak in 1985. Op het boek kwam in 1998 een vervolg genaamd Nog drie keer slapen en ik word wakker. Hierop volgde ook weer een vervolg met de naam Trager dan de snelheid. Brusselmans heeft een geheel eigen schrijfstijl met veel autobiografische thema’s als verveling, seks, drank en sigaretten. Ook schrijft hij met regelmaat over het algemene karakter van vrouwen en hun schoonheid. Brusselmans schrijft naast romans ook nog columns. Een deel van zijn bekendheid is ontstaan door zijn verschijningen in de media.

Het privéleven van Brusselmans

Brusselmans trouwde in 1981 met zijn eerste vrouw Gerda Baeyens, waarmee hij in Iddergem ging wonen. Hij verhuisde in 1986 naar Gent. In 1991 eindigde het huwelijk met Baeyens. Brusselmans trouwde voor de tweede keer in het jaar 2005 met Tania Metsenaere. In 2010 scheidde het stel van elkaar. Met zijn huidige vriendin Lena, achternaam onbekend, is hij samen sinds 2016. Sinds 2018 wonen ze samen in Gent. De relatie van Brusselmans met Lena kwam regelmatig voorbij in de media, omdat er bijna 34 jaar leeftijdsverschil zit tussen de twee.