Boeken van Karen Rose | Schreeuw voor mij, Het Kwaad in Jou en De Duistere Kant

De Amerikaanse Karen Rose schrijft al bijna 20 jaar misdaadromans. Ze heeft inmiddels al een indrukwekkend oeuvre opgebouwd met titels als ‘Don’t Tell’, ‘Silent Scream’ en ‘Say you’re sorry’. De boeken van Karen Rose zijn vertaald in meer dan 20 verschillende talen en hebben diverse prijzen gewonnen.

Edgar Allen Poe voor het slapen gaan

Karen Rose werd geboren als Karen Rose Hafer in Baltimore in de Verenigde Staten. Rose groeide op in de buitenwijken van Maryland in Washington, DC. Haar eerste kennismaking met horrorverhalen was tijdens haar jeugd. Haar vader las haar voor, maar ze vond de verhalen nogal kinderachtig. Hij gaf haar daarom een bundel met korte verhalen van Edgar Allen Poe.

Scènes die door haar hoofd kolken

Ze ontmoette haar man, Martin tijdens een blind date toen ze allebei zeventien waren. Beiden gingen studeren aan de Universiteit van Maryland. Rise chemische technologie studeren. Na hun afstuderen verhuisden ze naar Cincinnati in Ohio. Daar werkte ze als ingenieur voor een groot bedrijf in consumptiegoederen en kreeg verwierf zelfs twee patenten op haar naam. Maar naar haar eigen zeggen bleven de ideeën voor scènes door haar hoofd kolken en kon ze zich niet meer concentreren op haar werk, dus begon ze de verhalen op te schrijven. Al snel merkte ze dat ze niet meer zonder het schrijven kon.

Don’t tell

Haar eerste misdaadroman met de titel ‘Don’t tell’ werd uitgebracht in juli 2003. Sindsdien heeft ze meer dan vijftien romans en twee novellen gepubliceerd. Rose’s boeken hebben in de bestsellerlijsten van de ‘New York Times’, ‘London’s Sunday Times’, en ‘Der Spiegel’ gestaan! Haar romans, ‘I’m watching you’ en ‘Silent Scream’, ontvingen de RITA-prijs van Romance Writers of America voor Beste Romantische Suspense. Tot op heden zijn haar boeken in meer dan twintig talen vertaald.