Boeken van Esther Verhoef | Close-up, Façade en Lieve Mama

Esther Verhoef schijft al jaren spannende psychologische thrillers. Van haar boeken zijn er inmiddels al bijna 2 miljoen exemplaren verkocht. Ook verschenen haar verhalen in diverse andere talen en werden ze bekroond met meerdere prestigieuze prijzen zoals de Diamanten Kogel in 2005.

Onafscheidelijk van haar typmachine

Esther Verhoef werd geboren als Esther Verhallen op 27 november 1967 in het Brabantse ’s Hertogenbosch. Ze bracht haar jeugd door in het nabijgelegen Rosmalen. Verhoef wilde graag schrijver worden en als kind was ze al onafscheidelijk van haar typmachine. Na het afronden van de HAVO ging ze naar de Schoeversopleiding in ’s Hertogenbosch. Na haar opleiding werkte ze een tijdje als verkoper en vertegenwoordiger in de meubelbranche.

Boeken over huisdieren

Maar het schrijven was nog steeds het belangrijkste en in 1989 verscheen haar eerste column in het blad ‘Flair’. Later zou ze ook column en verhalen schrijven voor de ‘Margriet’, ‘Red’, ‘Nouveau’, ‘Ziggo’ en de ‘Marie-Claire’. In 1995 begon Verhoef met het schrijven van boeken over huisdieren en maakte veelal ook zelf de foto’s voor deze publicaties. Haar eerste boek in die reeks was ‘De Engelse en Franse bulldog’. In totaal schreef ze in een periode van 10 jaar meer dan 50 informatieve boeken over huisdieren, zoals ‘De wereld van het konijn’, de ‘Geïllustreerde kippen encyclopedie’ en het ‘Handboek katten fokken’. Ook werkte ze voor diverse magazines over dieren.

Escober

Haar eerste thriller kwam uit in 2003, en droeg de titel ‘Onrust’. Haar tweede thriller ‘Onder druk’ die in 2005 uitkwam, kreeg in Antwerpen de Diamanten Kogel toegekend voor de beste Nederlandse thriller. Andere bekende titels zijn ‘Rendez-vous’ uit 2006 en ‘Alles te verliezen’ uit 2008. Verhoef schrijft ook samen actiethrillers met haar man Berry Verhoef onder het pseudonym Escober, bijvoorbeeld het boek ‘Overkill’ uit 2013.