Boeken van B.A. Paris | Breng me Terug, The Breakdown en Achter Gesloten Deuren

Als je ervan houdt om spannende verhalen te lezen dan is B.A. Paris waarschijnlijk geen onbekende naam voor je. Deze Engelse schrijfster die in Frankrijk woont publiceert voornamelijk psychologische thrillers. Haar bekendste werk is waarschijnlijk ‘Bring me back’ uit 2018.

Een Engelse in Frankrijk

Bernadette Ann Paris groeide op in Engeland maar heeft het grootste deel van haar volwassen leven in Frankrijk gewoond. Voordat ze ging schrijven werkte ze in de financiële sector. Samen met haar man zette ze een taalschool op waar ze ook een tijd heeft lesgegeven.

Tijd om haar droom waar te maken

Toen ze 50 jaar oud werd, besloot B.A. Paris besloot dat het eindelijk tijd was om haar droom om schrijver te worden waar te maken. Decennialang had ze haar creatieve ambities opzijgezet om vijf dochters groot te brengen. Maar toen haar jongste naar de middelbare ging, merkte Paris dat ze eindelijk genoeg tijd had om te schrijven.

In de loop van de volgende vijf jaar schreef Paris zes romans, maar helaas werden deze steeds door agenten afgewezen. Maar daardoor liet ze zich niet uit het veld slaan. Haar enige wens was om naar een plaatselijke boekhandel te gaan en daar haar roman op een plank te zien staan.

Behind closed doors

In 2016 bereikte Paris dat eindelijk met haar debuutroman ‘Behind Closed Doors’. De psychologische thriller over een schijnbaar perfect stel vond weerklank bij lezers over de hele wereld en verkocht in slechts drie maanden tijd een half miljoen exemplaren. Haar tweede boek draagt de titel ‘The Breakdown’. Het is een aangrijpend verhaal over een vrouw die niet zeker weet of ze wordt gestalkt door een moordenaar of dat ze gek aan het worden is. Andere bekende boeken van haar hand zijn ‘Bring me back’ uit 2018 en ‘The Dilemma’ wat uitkwam in 2020.