Actuele Wielerboeken Top 10

Wielrennen is volgens velen de sport met een mooiste en puurste tragiek. Soms romantisch mooi, maar vaak ook letterlijk kiezelhard. Renners die hun beste levensjaren volledig wijden aan de sport. Het levert prachtige verhalen en al net zulke mooie foto’s op van pijnverbeten gezichten, afzien, regen- en zweetdruppels omlijst door schitterende omgevingen waarover de koers gaat.

En hoewel wielrennen dan misschien niet de grootste sport ter wereld is, worden er naar onze mening wel de mooiste boeken over geschreven. Prachtige fotografie en verhalen van auteurs waarbij je écht leest hoe diep hun pure liefde voor de sport zit.

De populairste en meest gewaardeerde wielerboeken vind je in onze actuele wielrenboeken Top 10. Bekende schrijvers van boeken over wielrennen zijn onder meer Wilfried de Jong, Thijs Zonneveld, Mart Smeets en Thomas Sijtsma. Stuk voor stuk schreven ze prachtige werken die een mooie plek in je boekenkast verdienen of het perfecte cadeau zijn voor een liefhebber van de wielersport.

Onze Wielerboeken Top 10 is samengesteld op basis van de verschillende lijsten van boekhandels als AKO, Bruna en Libris maar ook online winkels als Bol.com en Bookspot.nl. Door de verschillende ranglijsten van al deze boekenwinkels te combineren, bieden we je bij uitstek een weloverwogen en complete lijst met de 10 populairste, bestverkochte en meest aangeraden wielrenboeken van dit moment.

Onze actuele Top 10 Wielerboeken is als volgt:

  1. De man en zijn wielerverhalen – Wilfried de Jong
  2. Mythische cols – Frederik Backelandt
  3. Pellegrina – Lidewey van Noord & Robert Jan van Noort
  4. Het Beest, het wielerleven van Lieuwe Westra – Thomas Sijtsma
  5. De veertiende etappe – Tim Krabbé
  6. Stoempers van de kasseien – Harry Pearson
  7. De Tour van ’80 – Mart Smeets
  8. De suikerspin en andere wielerverhalen – Thijs Zonneveld
  9. De weg naar Covadonga – Edwin Winkels
  10. Thomas Dekker, mijn gevecht – Thijs Zonneveld

Wil je meer aanraders? Dit is onze Top 30 wielerboeken: