Rouwverwerking bij kinderen: deze boeken kunnen je helpen

Deze rouwboeken zijn speciaal geschreven voor rouwverwerking bij kinderen. Het verlies van een dierbare in je nabije omgeving is ontzettend moeilijk. Lezen over hoe anderen dit verlies verwerken kan steun bieden bij de verwerking. Daarnaast vind je hier ook boeken die praktische tips geven en boeken die vol staan met advies geschreven door deskundigen of auteurs die hetzelfde hebben meegemaakt. Het verlies van een dierbare is al moeilijk genoeg, maar voor kinderen kan dit nog zwaarder zijn omdat zij het soms lastiger kunnen begrijpen en overzien. Daarom zijn deze boeken speciaal bedoeld voor rouw bij kinderen.

Blijf praten en gevoelens delen

Zeker bij kinderen kan rouw nog moeilijker te verwerken zijn. Het verlies van een dierbare kan traumatisch zijn en je voor het leven getekend hebben. Daarom is het erg belangrijk te blijven praten met een kind, te stimuleren dat hij of zij zijn of haar gevoelens blijft uiten. Het verlies van iemand op een jonge leeftijd kan ook extra moeilijk zijn als het kind de situatie nog niet helemaal begrijpt. Onbegrip kan het verlies voor een kind en voor het hele gezin nog zwaarder maken. Deze boeken geven je advies over hoe je samen met je kind het verlies het beste kan verwerken.

Rouw is een persoonlijk proces

Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Rouwen is een erg persoonlijk proces, maar dit betekent niet dat je er niet wat hulp bij kan gebruiken. Je kunt steun zoeken in de mensen om je heen, maar ook in boeken. Zeker met een kind kan het handig zijn om gebruik te maken van een soort richtlijnen. Zeker in moeilijke tijden is houvast altijd een prettig gevoel. Deze boeken kunnen die houvast bieden. Deze boeken staan vol tips en adviezen van deskundigen die zich hebben gespecialiseerd om te onderzoek wat er in het hoofd van kinderen omgaat in tijden van verlies en verdriet. Of lees boeken van auteurs die hetzelfde hebben meegemaakt en beschrijven hoe zij steun boden aan hun kinderen.