De 7 leukste boekjes voor peuters van 2 á 3 jaar oud

Peuters van 2 jaar oud begrijpen al heel erg veel dingen. Daarom is het belangrijk voor de taal en voor de ontwikkeling van het kind om veel te lezen. Dit kan maken dat je kind een voorsprong krijgt op school met taal en andere onderwerpen die belangrijk zijn. 

De sproeipoeper

Voor een peuter is het natuurlijk heel erg leuk om een boekje te lezen die grappig is. De sproeipoeper is een boekje die gaat over allemaal verschillende dieren die poepen of stinkende zaakjes. De dingen die de dieren in dit boekje doen, doen ze in het echt ook. Dit kan best leerzaam zijn voor een peuter.

Hé, wie zit er op de wc?

Hé, wie zit er op de wc? Is een verhaaltje over dieren die nodig naar de wc moeten, maar er zit al een ander dier op de wc. In dit boekje leren kinderen hoe ze een mysterie op moeten lossen. 

Mijn eerste 100 woorden

Mijn eerste 100 woorden is een boekje met allemaal verschillende plaatjes. Dit is ideaal voor de woordenschat van je kind. Hiermee kun je namelijk samen oefenen met welk woordje bij welk plaatje hoort. 

Jip en Janneke

Jip en Janneke is een kinderboek wat gaat over een jongetje en een meisje die naast elkaar komen te wonen en samen allemaal verschillende avonturen beleven. Door dit boekje te lezen, leren kinderen hoe ze goed samen kunnen werken. 

Wij gaan op berenjacht

Wij gaan op berenjacht is een boekje dat gaat over een vader die met zijn vier kinderen een avontuur gaat beleven. Door dit boekje te lezen, leren kinderen hoe ze samen moeten werken en hoe ze in sommige situaties moeten reageren.

Over een kleine mol die wilt weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Over een kleine mol die wilt weten wie er op zijn kop gepoept heeft is een kinderboekje dat gaat over een mol die aan verschillende dieren gaat vragen wie er op zijn kop heeft gepoept. Door dit boekje met je peuter te lezen, leert je peuter hoe je het beste kunt reageren in sommige situaties.

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg is een boekje voor peuters wat gaat over een rups die verschillende dingen eet en uiteindelijk veranderd in een vlinder. Je kind leert met dit boekje tellen.