De 7 leukste boeken voor kinderen van 9 á 10 jaar oud

Kinderen houden van lezen. Dit is een goede zaak, want lezen is goed voor kinderen. Als ouder is het verstandig kinderen aan te moedigen om te lezen. Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk om het juiste leesmateriaal voor je kind te hebben om voor te lezen of voor te lezen. Hieronder hebben we 7 aanraders voor kinderen van circa 9 á 10 jaar oud.

Lampje

Lampje is een kinderboek over de zee. Er komen veel zeedieren en ook piraten in voor. Lampje is de dochter van een vuurtorenwachter. Het is een spannend en leuk boek voor kinderen om te lezen.

Boy 7

Boy 7 is een spannend kinderboek over een jongen die is gestrand op een kaal grasveld zonder dat hij weet waar hij is en waarom hij er is. Dit is een heel erg spannend boek voor kinderen om te lezen. 

De vuurzeevlieg

De vuurzeevlieg gaat over een vuurvlieg die niet meer zo genoemd wilt worden. Zo bedenkt hij dat hij de vuurzeevlieg genoemd wilt worden. Dit is een leuk en avontuurlijk boek voor kinderen om te lezen. 

De kleine prins

De kleine prins is een boek voor kinderen die gaat over een prins die woont op een planeet. Hij reist naar verschillende planeten. Dit is een leuk en spannend boek om te lezen.

Het ei van oom Trotter

Het ei van oom Trotter gaat over een jongetje die een ei krijgt van zijn oom Trotter. Dit is een magisch ei. Al snel barst het ei en beleeft het jongetje een spannend avontuur. 

Matilda

Matilda gaat over een heel erg slim meisje. Omdat ze zo slim is, konden haar ouders en het schoolhoofd haar niet uitstaan. Ze bedenkt allemaal slimme plannetjes om hun te plagen.

Misschien wisten zij alles

Misschien wisten zij alles is een kinderboek vol met verhalen over dieren. Dit zijn spannende en avontuurlijke verhalen. Hier gebeuren dingen die ook in de mensenwereld zouden kunnen gebeuren.