Co-ouderschap: deze boeken geven je tips en houvast

Scheiden is vrijwel altijd een erg vervelende situatie, maar soms is het de minste slechte keuze voor alle betrokkenen. En vaak ook voor de kinderen!

Een scheiding is erg zwaar voor iedereen binnen het gezin. Zeker als je samen kinderen hebt, is het erg belangrijk om goed en volwassen met de situatie om te gaan. Maak geen ruzie waar de kinderen bij zijn, zorg dat alles netjes geregeld wordt en blijf open en duidelijk communiceren naar de kinderen toe. Besteed aandacht aan hen en zorg dat zij de tijd en ruimte hebben om hun gevoelens te uiten en de vragen te stellen die zij ongetwijfeld hebben. Het is belangrijk om bij een scheiding na te denken over hoe de tijd en verantwoordelijkheid voor en met de kinderen geregeld wordt. Gaan jullie voor co-ouderschap of een andere omgangsregeling waar alle partijen tevreden mee kunnen zijn?

Om tot een afgewogen co-ouderschapsregeling te komen zijn er verschillende boeken geschreven die je kunnen helpen. Ze bieden waardevolle adviezen, praktische suggesties of geven inzichten van andere ouders die al beschrijven waar zij zoal tegenaan liepen.

Co-ouderschap

Hoe gaat co-ouderschap in zijn werk? Hoe verdeel je eerlijk de tijd van de kinderen tussen de twee ouders? Kinderen gaan na een scheiding vaak bij één ouder wonen. Kies je voor co-ouderschap dan woont je kind om en om bij jou en je ex-partner.

Wanneer is het verstandig om voor een co-ouderschap te kiezen? Bij co-ouderschap is het erg belangrijk dat het de oplossing is die iedereen graag wil. Je moet bij co-ouderschap veel met elkaar overleggen. Je zult dus nog regelmatig contact met elkaar hebben. Kunnen jullie elkaar niet uitstaan en loopt iedere vorm van communicatie uit op een ruzie, dan is co-ouderschap waarschijnlijk (nog) geen slimme en verstandige keuze.

Antwoorden op al de meest voorkomende vragen rond co-ouderschap en omgangsregelingen vind je in deze boeken. Van praktische, wettelijke en financiële afspraken die gemaakt moeten worden tot tips en adviezen van deskundigen. Deze boeken zijn geschreven door deskundigen, vakkundige professionals en ervaringsdeskundigen cq lotgenoten. Deze auteurs weten alles over scheidingen, kinderen en co-ouderschap. Ze vertellen je alles over hoe je een co-ouderschap het beste aanpakt en wat het beste is voor jouw kinderen!