Boeken van Saskia Noort | De Eetclub, Terug naar de Kust en Bonuskind

Als je van spannende thrillers houdt is Saskia Noort waarschijnlijk geen onbekende naam voor je. Noort is één van de bekendste Nederlandse thrillerschrijvers. Boeken als ‘De Eetclub’ en ‘Nieuwe buren’ werden in meerder talen vertaald, en de laatste is zelfs bewerkt tot een telvisieserie met Katja Schuurman, Daan Schuurmans, Bracha van Doesburg en Thijs Romer in de hoofdrollen en werd uitgezonden op RTL4.

Journalistiek en Theaterwetenschap

Saskia Noort werd geboren op 13 april 1967 in het Noord-Hollandse Bergen aan Zee. Na de Havo ging ze in 1984 naar Utrecht om Journalistiek te studeren, en in 1987 begon ze aan een studie theaterwetenschap. Na haar tweede studie ging Noort werken als redacteur voor diverse bladen, waaronder de Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Ook begon ze met het schrijven van columns voor de VT Wonen, de Playboy en tegenwoordig schrijft ze nog steeds columns voor de LINDA en het Algemeen Dagblad.

Terug naar de kust

In 2003 kwam haar eerste boek uit, een literaire thriller met de naam ‘Terug naar de kust’. Een jaar later schreef ze haar tweede thriller, met de titel ‘De Eetclub’. De recensies voor haar tweede boek waren lovend. Ze kreeg voor deze twee boeken de Gouden Strop uitgereikt, voor het beste Nederlandstalige misdaadboek. Haar boeken laten zich kenmerken door de levensechte dialogen die eraan bijdragen dat de karakters tot leven komen. In 2013 werd haar werk bekroond met de GNM Meesterprijs.

De Sas & Jan Zelfhulptour

In 2010 besloten Noort en Jan Heemskerk van de Playboy samen een theatertour te doen naar aanleiding van de duo-column die ze schreven voor de LINDA. In deze ‘De Sas & Jan Zelfhulptour’ staat de ultieme tegenstelling man versus vrouw centraal en geen taboe blijft onbesproken. De voorstelling is een kruising tussen het voorlezen uit eigen werk en een hilarische relatietherapie. Het publiek kon ook participeren tijdens deze show door vragen te stellen als “Waarom piesen mannen eigenlijk altijd naast de pot?”