Boeken van Maike Meijer | Wen er maar aan

Veel mensen zullen Maike Meijer wellicht kennen van het absurdistische televisieprogramma Toren C, of hebben haar gezien als actrice op tv, in films of op toneel. Maar deze veelzijdige dame heeft in 2020 ook een boek uitgebracht. Wen er maar aan.

Vier mannen

Maike Meijer werd geboren op 29 april 1967 in Nijmegen. Ze volgde de Toneelacademie in Maastricht waar ze in 1992 met succes haar studie afrondde.  Ze kreeg zelfs de Henriëtte Hustinxs Prijs die wordt uitgereikt aan een veelbelovende student. Na haar afstuderen maakte Meijer deel uit van verschillende toneelgezelschappen zoals Het Nationale Toneel en het Theater van het Oosten. Tijdens haar tijd bij het toneelgezelschap De Paardenkathedraal speelde ze in ‘Midsummernightsdream’ waarmee ze de Toneel Publieksprijs wonnen. Ze speelde ruim 20 verschillende rollen op het toneel, en schreef ook zelf nieuwe toneelstukken zoals ‘Braak’, ‘Bermudadriehoek’ en ‘Vier mannen’.

Van toneel naar televisie

In de jaren ’90 verlegde Meijer haar werk naar televisie een zagen we haar in verschijnen in ‘Baantjer’, ‘Lieve lust, en ‘Dokter Tinus’. Naast rollen in televisieprogramma’s speelde ze ook in diverse Nederlandse speelfilms zoals ‘De Jurk’, ‘Kleine Teun’, De gelukkige huisvrouw’ en ‘Nachtvlinder’. In de jaren ’90 presenteerde Meijer samen met Jan Douwe Kroeske het tv-programma ‘Living Stone’ voor de VARA en zien we haar al jaren naast Frank Lammers in de tv-reclames voor Jumbo. Vanaf 2008 maakte ze samen met Margôt Ros het absurdistische tv-programma ‘Toren C’.

De humor inzien van het ouder worden

In 2020 publiceerde Meijer de roman ‘Wen er maar aan’, over de werkloze actrice M. die ouder wordt en het verval in haar leven registreert maar wil bewijzen dat er nog steeds toekomst in haar zit. Deels putte ze uit haar eigen ervaring met de overgang waarin ze merkte ze dat haar lichaam veranderde. Met humor beschrijft ze het ouder worden, wat veel vrouwen als herkenbaar zullen ervaren.