Bijna iedereen kent het boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ wel, de debuutroman van Kluun. Deze succesvolle schrijver is het niet altijd voor de wind gegaan. Zijn debuutroman is namelijk gebaseerd op zijn eigen ervaringen die hij verwerkte tot een boek.
Succesvolle carrière in de marketingindustrie
Kluun werd op 17 april 1964 geboren in Tilburg als Raymondus Godefridus Norbertus (Raymond) van de Klundert. Hij werkte voordat hij Schrijver werd in de marketing- en reclame industrie. Toen Kluun 24 was werkte hij als director consumer service bij Time Warner, en later runde hij samen met 3 andere partners het succesvolle reclamebureau DDB in Amsterdam. Alles leek Kluun voor de wind te gaan.
Komt een vrouw bij de dokter
Maar toen werd zijn vrouw Judith ziek. In 2001 overleed ze aan de gevlogen van borstkanker. Om zijn leven weer op orde te krijgen vertrok hij met zijn 3-jarige dochter naar Australië. Hij verwerkte zijn verdriet in een boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ wat in 2003 werd gepubliceerd. Het boek werd niet meteen goed ontvangen, en kreeg zelfs bijzonder slechte recensies. Maar desondanks werd het boek het bestverkochte debuutroman aller tijden. Eyeworks kocht de rechten en het verhaal werd verfilmd door Reinhout Oerlemans.
Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!
Kluun staat bekend om zijn ludieke acties, zoals de open sollicitatiebrief die hij naar het feministische blad Opzij stuurde omdat mannen niet werden toegelaten tot de sollicitatieprocedure of de datingsite voor lelijke mensen die hij oprichtte. Kluun schreef ook nog een handboek voor aanstaande vaders ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’ wat uit kwam in 2004, en in 2006 verscheen zijn tweede roman ‘De weduwenaar’. Naast zijn werk als auteur is Kluun ook columnist bij onder andere ‘De Pers’ en richtte hij in 2006 een collectief op voor literair entertainment met de naam ‘NightWriters’.