Actuele Misdaad & True Crime Top 10

Op zoek naar boek waarbij je nagelbijtend van de spanning de bladzijden maar blijft omslaan? Dan ben je bij deze categorie aan het juiste adres! True crime boeken gaan over misdaad, moord en maffia die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Non-fictie kan soms nog verontrustender en angstaanjagender zijn dan verzonnen thrillerverhalen! Dat deze criminelen, moordenaars en psychopaten echt hebben bestaan, maakt het verhaal nog angstaanjagender. True crime boeken vertellen het verhaal van de daders, slachtoffers, detective, rechercheurs of ooggetuigen. Wat true crime onderscheidt van thrillers is dat deze verhaal waar gebeurd zijn. Deze boeken geven je echt de rillingen!

Wat gaat er om in het hoofd van die moordenaar of rechercheur?

Misschien zijn het misdaden waar je in de krant over hebt gelezen, die je op het nieuws voorbij hebt zien komen of waar je een documentaire over gezien hebt. Zaken die je aandacht maar bleven trekken, dan kan een boek hierover zeker niet missen. Wat ging er om in de hoofden van deze criminelen, hoe kregen ze het voor elkaar om de politie steeds een stap voor te zijn en hoe kregen die geniale rechercheurs ze toch uiteindelijk te pakken? Deze true crime boeken bieden je alle informatie die je maar wilt weten en dat verpakt in een prachtig geschreven verhaal.

Een uniek inkijkje bij de recherche of juist in misdaadfamilies

Ga voor een klassieker als Judas van Astrid Holleeder. Haar openhartige en meeslepende verhaal over het leven als zus van crimineel Willem Holleeder. Over het lijden, bedreigd worden en het leven voor en na het proces tegen haar eigen broer. Of kies voor Mindhunter van John Douglas. Dit boek geeft je een kijkje achter de schermen van de meest fascinerende en gruwelijkste zaken uit de carrière van legendarische FBI agent John Douglas. Hij maakte jacht op de meest beruchte seriemoordenaars. Hij bestudeerde, interviewde en kroop in het hoofd van seriemoordenaars als Ted Bundy en Charles Manson. Een spannende roman kan je verbazen en in spanning houden, maar dit zijn verhalen uit het echte leven die fictie bijna voorspelbaar doen lijken. Schaf vandaag nog je nieuwe favoriete true crime boek aan en lees het boek in een adem uit!

De beste true crime en misdaadboeken

De populairste en meest gewaardeerde true crimeboeken vind je in onze actuele misdaadboeken Top 10. Bekende schrijvers van true crimeboeken, gebaseerd op waargebeurde misdaden, zijn onder meer John van den Heuvel, Peter R. de Vries, Paul Vugts, Wouter Laumans & Marijn Schrijver, Astrid Holleeder, Jan Meeus, Arthur Brand en Gerlof Leistra.

Onze True Crime Top 10 is samengesteld op basis van de verschillende lijsten van boekhandels als AKO, Bruna en Libris maar ook online winkels als Bol.com en Bookspot.nl. Door de verschillende ranglijsten van al deze boekenwinkels te combineren, bieden we je bij uitstek een weloverwogen en complete lijst met de 10 populairste, bestverkochte en meest aangeraden misdaadboeken van dit moment.

Onze actuele Top 10 True Crime boeken is als volgt:

  1. De Kooi – Marcel van de Ven
  2. Familiegeheimen – Astrid Holleeder
  3. De drugsmaffia dicteert – Gerlof Leistra
  4. De Schiedamse cocaïnemaffia – Jan Meeus
  5. Een moord kost meer levens – Peter R. de Vries
  6. Wraak – Wouter Laumans Marijn Schrijver
  7. Judas – Astrid Holleeder
  8. De spiegel van het recht. Een leven in misdaad. Autobiografie – John van den Heuvel
  9. Mijn jaren bij de politie – Ellie Lust
  10. De paarden van Hitler – Arthur Brand