Ouders die hulp nodig hebben in huis, zorgen voor een kind met een beperking of een chronisch zieke partner. Mantelzorgers zijn degenen die deze mensen helpen. Ze nemen de zorg doorgaans vrijwillig en onbetaald op zich. Als mantelzorger kun je daar soms best wat hulp bij gebruiken. Hoe houd je het als mantelzorger vol? Hoe wordt alles wettelijk en financieel geregeld? Dit soort vragen komen in je op. Gelukkig zijn daar genoeg boeken over geschreven om jou van deze informatie te voorzien!
Voorkom conflicten
Als je samen met je broers of zussen voor je ouders gaat zorgen, kan dit problemen met zich meenemen. Dit kan soms leiden tot verwijten of ruzies in families. De een heeft nu eenmaal meer tijd dan de ander of kan meer doen. Hoe zorg je dat dit eerlijk verdeeld wordt en dat je elkaar dit niet later gaat verwijten? Mantelzorg kan zeer zwaar zijn, dus durf ook elkaar om hulp te vragen. Mantelzorg heeft ook veel invloed op je eigen persoonlijke leven. Het zorgen voor iemand anders, kan het zorgen voor jezelf naar de achtergrond verdrijven.
Praktische tips
Als iemand uit je nabije omgeving niet voor zichzelf kan zorgen, dan neem je vaak deze zorg op je. Als je van iemand houdt, doe je graag iets terug voor die persoon. Het zorgen voor een dierbare kan je veel voldoening opleveren, maar deze zorg is zeker niet niks. Het vraagt veel tijd van je. En het kan fysiek en mentaal uitputtend zijn. In deze boeken lees je alles wat je maar zou willen weten over mantelzorg. Je vindt hier informatieve gidsen met praktische zaken over hoe alles wettelijk en financieel geregeld moet worden. Maar ook medische boeken over hoe je het beste voor een oudere of chronische zieke kan zorgen. Daarnaast vind je hier ook boeken over hulpverleners die hetzelfde hebben meegemaakt en graag hun eigen ervaringen met je willen delen.