Dit zijn de mooiste boeken over kunstgeschiedenis

Geïnteresseerd in kunst en dan met name de geschiedenis die achter bepaalde stromingen of kunstenaar schuilt? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze categorie vind je een ruim aanbod van boeken over kunstgeschiedenis. Ben je kunstgeschiedenis aan het studeren en wil je hier je studieboeken verkrijgen? Dat kan ook! Of ben je erg geïnteresseerd in alle vormen van kunst, ga je graag naar het museum en wil je graag jezelf met kennis blijven verrijken? Dan kijk jij je ogen uit in dit ruime assortiment aan prachtige kunstboeken!

Kunststromingen en bewegingen

Spendeer jij het liefste het weekend in een prachtig museum zoals het Louvre in Parijs of het Metropolitan in New York? Ben jij iemand die altijd meer informatie zou willen weten over een bepaald kunstwerk, schilderij of foto print? Schaf dan een van deze prachtige boeken aan. Leer hier meer over de intrigerende levens van grote Nederlandse meesters als Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn of Piet Mondriaan. Hier vind je boeken met uitgebreide naslagwerken over kunststromingen en kunstenaars bewegingen. Stijlperioden als de Gouden Eeuw, Renaissance of Jugendstil. Waan je even terug in de tijd en terug naar de bron waar deze stromingen begonnen.

Leer over de meesters

Of kom meer te weten over bepaalde kunststromingen, zoals het realisme, expressionisme of futurisme. Kunst komt in vele vormen. Van fine art tot beeldhouwkunst en van fotografie tot grafisch ontwerp. Bekijk hier boeken met prachtige foto’s van wereldbekende fotografen. Of bekijk hier naslagwerken over een stroming zoals pop-art en kom meer te weten over wereldberoemde kunstenaars als Roy Lichtenstein en Andy Warhol. Een kunstgeschiedenis boek is ook een prachtig cadeau voor die ene vriendin die aan de kunstacademie gaat studeren of aan die ene oom die net met pensioen is en graag in zijn vrije tijd schildert! Laat je inspireren door deze boeken boordevol informatie en schitterende prints.