De Top 10 leukste moestuinboeken

De populairste en meest gewaardeerde moestuinboeken vind je in onze actuele moestuinboeken Top 10. Naast moestuinboeken hebben we ook een Top 10 samengesteld van de leukste boeken over ecologisch en biologisch tuinieren.

Onze Top 10 moestuinboeken is als volgt:

 1. Mijn moestuin – Wim Lybaert Laurence Machiels
 2. De Makkelijke Moestuin 2.0 – Jelle Medema
 3. Handboek ecologisch tuinieren – Geert Gommers Frank Petit-Jean
 4. De moestuin, my stress free zone – Floor Korte
 5. Minibijbel Moestuin – Richard Bird
 6. Moestuinen voor Dummies – Charlie Nardozzi
 7. De moestuin van Michelle Obama – Michelle Obama
 8. Een jaar in de moestuin – Lucy Chamberlain
 9. De urban moestuin – Huw Richards
 10. Plant een pit! – Holly Farrell
 11. Permacultuur in je moestuin – Christopher Shein & Julie Thompson

Onze Top 10 boeken over ecologisch en biologisch tuinieren

 1. Handboek ecologisch tuinieren – Geert Gommers & Frank Petit-Jean
 2. Een natuurlijke moestuin met permacultuur – Serge Schall
 3. Ecologisch tuinieren voor beginners – Geert Gommers Greet Tijskens
 4. Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin – Frank Anrijs
 5. Puur tuinieren. Alle ingrediënten voor een biologische moestuin – Jennifer Stackhouse Debbie Mcdonald
 6. Tuin smakelijk – Vera Greutink
 7. Het complete biodynamisch tuinieren – Monty Waldin
 8. Milieuvriendelijk tuinieren – De milieuvriendelijke moestuin – Arco Goedkoop
 9. Natuurlijk tuinieren – Bob Flowerdew
 10. Tuin op tafel – A. Dorny

Onze Top 10 tuinier- en moestuinboeken zijn samengesteld op basis van de verschillende lijsten van boekhandels als AKO, Bruna en Libris maar ook online winkels als Bol.com en Bookspot.nl. Door de verschillende ranglijsten van al deze boekenwinkels te combineren, bieden we je bij uitstek een weloverwogen en complete lijst met de 10 populairste, bestverkochte en meest aangeraden boeken van dit moment.

Een moestuin beginnen

Wil je graag een moestuin beginnen? Zin om je eigen groenten en fruit te planten en oogsten? Er is niets zo lekker als een maaltijd koken met je eigen gekweekte groentes. Maar hiervoor kun je best wat kennis gebruiken. Waar moet je beginnen? Welke grond moet je gebruiken? In welk seizoen kun je het beste zaaien en wanneer kun je het beste oogsten? Hoeveel water hebben de plantjes nodig? Welke benodigdheden heb je nodig? Wat is een permacultuur? Zoveel vragen! Daar kun je best wat informatie bij gebruiken! Gelukkig zijn er genoeg moestuinboeken voor je die je sowieso verder gaan helpen.

Voor tuinen van groot tot klein

Met een eigen moestuin kun je natuurlijk kleinschalig beginnen, zoals in kweekpotten of kiemschaaltjes. Dit is handig als je geen eigen tuin hebt of weinig ruimte. Of begin met een vierkante meter in de je tuin. Zo kun je eenvoudig en overzichtelijk beginnen met een eigen moestuin. Dit kan zelfs op een balkon. Voor de meer ervaren moestuinders zijn er ook boeken die zich meer focussen op een specifiek thema. Denk hierbij aan biologisch tuinieren, combinatieteelt of permacultuur. In deze boeken vind je informatie over de meest ideale gewascombinaties. Verder geven deze boeken instructies en tips voor de verzorging van de gewassen het hele jaar door.

Groene vingers kun je leren

Helaas is niet iedereen geboren met groene vingers. Maar gelukkig is alles aan te leren! Schaf nu een moestuinboek aan en verrijk jezelf met kennis over alles wat met zaden, planten, bloemen, groentes en fruit te maken heeft. Een moestuinboek is ook een leuk idee om iemand cadeau te geven! Bijvoorbeeld iemand die net verhuisd is en een eigen moestuintje gaat beginnen. Of iemand die net met pensioen is gegaan en zeeën van tijd heeft om aan de slag te gaan met de tuin. Of doe het boek jezelf cadeau! Hier vind je de beste boeken voor een succesvolle moestuin en ga aan de slag met jouw eigen moestuin!